CoolSculpting® harkinnassa

CoolSculpting®-rasvanpoistomenetelmä on suunniteltu erityisesti henkilöille, joilla on ei-toivottua rasvaa kohdealueilla. Toisin kuin laihdutusleikkaus (esim. mahalaukun ohitusleikkaus), CoolSculpting®-käsittely ei ole liikalihaville tarkoitettu laihdutusratkaisu. Sopivat ehdokkaat CoolSculpting®-käsittelyyn ovat havainneet tietyillä alueilla huomattavia kertymiä, joista he haluavat päästä eroon. Monet haluavat ei-kirurgisen vaihtoehdon rasvaimulle.

Ensimmäinen askel on keskustella CoolSculpting®-lääkärin kanssa ja todeta, sopiiko menettely sinulle.

CoolSculpting®-käsittely ei sovi kaikille. Sinulle ei pitäisi tehdä CoolSculpting®-käsittelyä, jos sinulla on kryoglobulinemia, kylmäagglutiniinitauti tai paroksysmaalinen kylmä hemoglobinuria. CoolSculpting®-menetelmä ei ole liikalihavuuden hoitomuoto. Kuten muidenkin lääketieteellisten menetelmien suhteen, kysy lääkäriltäsi, sopiiko CoolSculpting® sinulle.

CoolSculpting®-käsittelyllä voidaan käsitellä näkyviä rasvakertymiä, jotka sijaitsevat kaulan alueella (leuan alla), reisissä, vatsassa ja kyljissä (jenkkakahvat) sekä kainaloissa, selässä, pakaroiden alla (tunnetaan myös pakarapoimuina) ja olkavarsissa. Lääkärisi laatii räätälöidyn hoitosuunnitelman, joka sopii täydellisesti omaan kehoosi ja yksilöllisiin tavoitteisiisi.

Kyllä, CoolSculpting®-käsittelyllä voidaan hoitaa leuan alla näkyviä rasvakertymiä. Rasvan jäädyttäminen kaksoisleuasta tuntuu samalta kuin CoolSculpting®-käsittely muualla kehossa (esim. vatsa, kyljet/sivut, reidet). Kun kaksoisleukaa hoidetaan CoolSculpting®-käsittelyllä, potilaat voivat nähdä tuloksia vain kahden käynnin jälkeen.

Kun käsitellyt rasvasolut kiteytyvät (jäätyvät), ne tuhoutuvat ja keho käsittelee ja poistaa ne luonnollisten prosessien avulla. Kun käsitellyt rasvasolut ovat poistuneet, ne eivät tule takaisin. Voit lukea lisää Miten se toimii -sivulta.

Maailman johtavana ei-invasiivisena rasvanpoistokäsittelynä tunnetulla CoolSculpting®-käsittelyllä on vakiintunut turvallisuus- ja tehokkuusprofiili. CoolSculpting®-järjestelmät ovat ohjattuja jäähdytyslaitteita, joihin on suunniteltu sisäänrakennetut turvatoimet. Jos anturit havaitsevat, että iho on viilenemässä liikaa, järjestelmä sammuu automaattisesti.

Käsittelyprosessi

Jäähdytyksen alkaessa tunnet olosi tavallisesti erittäin kylmäksi ensimmäisten minuuttien aikana. Tämä tunne katoaa pian. Joitakin applikaattoreita käytettäessä tunnet hieman vetämistä imun aikana.

Käsittelyn jälkeen saatat tuntea hieman pistelyä, kun aluetta hierotaan noin kahden minuutin ajan. Potilaat pystyvät tavallisesti palaamaan normaaliin toimiinsa käsittelyn jälkeen. Mitä odottaa sisältää enemmän tietoa siitä, mitä tapahtuu ennen CoolSculpting®-käsittelyä sekä sen aikana ja jälkeen.

Ensimmäisen konsultaation aikana lääkärisi kysyy terveystaustastasi selvittääkseen voiko CoolSculpting® olla sinulle sopiva vaihtoehto. On tärkeää, että kerrot hänelle, jos sinulla on kryoglobulinemia, kylmäagglutiniinitauti tai paroksysmaalinen kylmä hemoglobinuria, sillä CoolSculpting®-käsittelyä ei tule tehdä, jos sinulla on mikään näistä vaivoista.

CoolSculpting®-lääkäri auttaa omiin tavoitteisiisi räätälöidyn yksilöllisen hoitosuunnitelman luomisessa. CoolSculpting®-hoidon pituus vaihtelee kunkin käynnin aikana käsiteltävien alueiden lukumäärän mukaan. Uusimman CoolSculpting®-tekniikan avulla potilas voidaan hoitaa 60 minuutin aikana. Jos sinulla ei ole tarpeeksi aikaa, mutta sinulla on useita ei-toivutun rasvan alueita, joillakin vastaanotoilla voi olla useita CoolSculpting®-järjestelmiä. Lääkärisi selittää prosessin ja määrittää, sopiiko tämä vaihtoehto sinulle. Sinä ja lääkärisi voitte myös suunnitella lisäkäsittelyjä tai vierailuja tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Hoidon jälkeen

Käsittelyn aikana saatat tuntea vetämistä, nykimistä, lievää nipistelyä, voimakasta kylmyyttä, pistelyä, poltetta, särkyä ja kouristusta hoitoalueella. nämä tuntemukset saattavat heikentyä alueen tullessa tunnottomaksi.

Käsittelyn jälkeen tavallisia sivuvaikutuksia ovat punoitus, turpoaminen, kalpeneminen, mustelmointi, tiukkuus, pistely, hellyys, kouristuminen, särky, kutina, ihon herkkyys ja tunnottomuus. Tunnottomuus saattaa jatkua useiden viikkojen ajan. Leuan alle kohdistuvien hoitojen jälkeen saatat tuntea täysinäisyyden tunnetta nielussa. Nämä vaikutukset ovat väliaikaisia ja poistuvat tavallisesti muutaman päivän tai viikon kuluessa.

Vaikkakin seuraavat sivuvaikutukset ovat harvinaisia, myös paradoksaalista hyperplasiaa, myöhään ilmenevää kipua, paleltumista, vasovagaalisia oireita, subkutaanista kovettumista, hyperpigmentaatiota ja tyriä saattaa esiintyä.

CoolSculpting®-käsittely ei sovi kaikille. Sinulle ei tule tehdä CoolSculpting®-käsittelyä, jos sinulla on kryoglobulinemia, kylmäagglutiniinitauti tai paroksysmaalinen kylmä hemoglobinuria. CoolSculpting®-käsittely ei ole liikalihavuuden hoitomuoto.

Kuten muidenkin lääkinnällisten menetelmien suhteen, kysy lääkäriltäsi, sopiiko CoolSculpting®-käsittely sinulle.

CoolSculpting®-käsittely on täysin ei-kirurginen, joten tavallisesti voit palata normaaliin toimiisi lähes välittömästi. Usein potilaat palaavat työhön heti CoolSculpting®-hoidon jälkeen. Tämä vaihtelee henkilöittäin ja saattaa riippua hoidettavasta alueesta.

Muista aina sopia seurantatutkimus CoolSculpting®-lääkärisi kanssa tulosten tarkastelemiseksi.

Useimmat potilaat näkevät tuloksia kuukauden kuluttua hoidon jälkeen. Rasvasoluja huuhtoutuu edelleen ulos jopa 4–6 kuukautta hoidon jälkeen.
Ennen ja jälkeen -galleriasta näet, miltä tulokset näyttävä useita viikkoja CoolSculpting®-hoidon jälkeen.

Muu

CoolSculpting-käsittelyn hinta vaihtelee käsiteltävien alueiden, tarvittavien käsittelyjen määrän ja lopullisten tavoitteidesi mukaan.

Laadi kasvotusten CoolSculpting®-lääkärisi kanssa räätälöity hoitosuunnitelma, jossa otetaan huomioon kehosi, tavoitteesi ja budjettisi.